Blogg

Blogg

Lite spårträningssammanfattning

TräningPosted by Fredrik Mon, June 25, 2012 11:51:25

Nu börjar vi få ordning på torpet igen med spårningen. Det roliga är att hundarna inte har glömt bort någonting i arbetet, möjligtvis kan uppehållet ha gjort dem lite slarviga över lag, men ingenting som inte löser sig snart.

Under de senaste två veckorna har följande gjorts.

Eros: Tre viltspår varav två utan blod och om cirka 400meter och några timmars liggtid. Inga problem för Eros, hade bara lite bråttom och gick över en vinkel i varje spår med cirka fem meter. Löste det dock utan problem. I andra spåret fick Eros en vinkel i återgång och det tog cirka 2minuters ringande innan han var på igen.

Sista spåret var 800meter, dygnsgammalt, med blod och två vattenövergångar samt cirka 100meter spår genom en flytmosse och sju markövergångar från skog-äng-åker-klappersten-slyskog-blötmosse-körväg-skog. Spårstarten var 50meter oblodad med söksläpp 10meter på sidan om spåret. Eros tog allting men fick ringa lite under spårningen i mossen.

Wille: två personspår. 1:a på cirka 400meter, vilket inte var några som helst problem. Andra spåret fick han gå efter att jag gått det med Yoda (ca: 800m). Eftersom jag även var spårläggare var det lite jobbigt för Wille som inte tränat så mycket på att gå som andraekipage. Med lite uppmuntran löste han dock allt själv.

Yoda: Tre personspår, varav de två första under 500meter och det sista på nästan 800meter. Yoda har lugnat sig lite i spåret sedan förra året, men har ännu lite för bråttom, varför vi fortsätter med personspår. Han får inte gå på viltspår förrän det är lite säkrare. I övrigt är Yoda en dröm att spåra med; han har lika bra näsa som Eros, så kan vi bara komma ned lite i tempo så kommer han att bli guld på att ha med på eftersök. Svårigheten Yoda har i dagsläget är vinklar i återgång, men det ser ut att mest bero på brist på rutin i hur han ska söka för att hitta spåret igen vid tappt. Än så länge är det lite för mycket spring i benen och lite för lite struktur i sökandet, men om han får 50vinklar till så har det nog löst sig sedan :)

/Husse

  • Comments(2)//blog.pudeltok.se/#post91